Du använder Internet Explorer, en webbläsare som slutade utvecklas 6 november 2013, för över 8 år sedan. Den 31 januari 2020 upphörde även alla säkerhetsuppdateringar vilket innebär att webbläsaren, förutom funktionella och utseendemässiga brister även kan utgöra en säkerhetsrisk. Du rekommenderas starkt att uppgradera till en modernare webbläsare, t ex Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge. Tala med din systemadministratör.
Visa inte detta meddelande igen
0

Event

Finished events

Tillsammans mot framtidens livsmedelssystem

This event will be held in Swedish.

12 maj
Time: 09.00–13.00
Location: Malmö
Read more

Välkommen!

Foodtech Innovation Network bjuder in till en konferens där du kommer att få möjlighet att djupdyka i innovation och entreprenörskap med fokus på livsmedelssystemet.

Tillsammans undersöker vi varför vissa innovationer lyckas och andra inte, hur den offentliga sektorn kan bidra till en hållbar framtid och vad som styr våra matval. Samtidigt får du en chans att träffa spännande livsmedelsföretag från Foodtech Innovation Network. Låt oss ta ytterligare ett steg in i framtiden, idag.

NÄR? 12 maj, kl 09.00-13.00
VAR? Studio Meetingpoint (lokal Mega), Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

Observera att konferensen hålls på svenska samt äger rum fysiskt och har begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Sista anmälningsdag är 6 maj.

Studio Meetingpoint (lokal Mega)
Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

Observera att konferensen äger rum fysiskt och har begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Arrangeras av

Foodtech Innovation Network är ett projekt i samarbete mellan Innovation Skåne, Lunds universitet Institutionen för livsmedelsteknik, teknik och nutrition samt Institutionen för kemiteknik, Netport Science Park och Packbridge. Projektet är delfinansierat av Europeiska unionen – Europeiska regionala utvecklingsfonden, för Skåne och Blekinge och kommer att pågå mellan 2020.09.01 – 2023.04.30.

Foodtech Innovation Network är ett nätverk av medlemmar som strävar efter att skapa ett  hållbart livsmedelssystem. Genom att stå sida vid sida med entreprenörer, livsmedelsindustrin, innovationssystemet och offentlig sektor ökar vi innovationskraften och förenar pionjärer inom foodtech. Vi är här för att förstärka innovativa lösningar och tillväxten av små och medelstora företag.

Show less

Seminarium: Upphandling av framtidens inomhusbelysning

This event will be held in Swedish.

4
maj
Time: 09.30–14.30
Location: På plats i Lund
Read more

VÄLKOMMEN!

Förbättrad belysning leder till bättre hälsa. Med energieffektiva ljuskällor, bättre styrning och energieffektiva belysningsanläggningar för inomhusbelysning minskar vi elanvändningen. Innovation Skåne bjuder in till en praktisk (och gratis) utbildning om hur du bättre kan upphandla inomhusbelysning för din verksamhet.

I seminariet kommer du att lära dig allt om hur du upphandlar inomhusbelysning. Efter dagen ska du kunna ha ett färdigt utkast till beställardokument! Tre experter på området, nämligen Hillevi Hemphälä, universitetslektor; Johannes Lindén, ljusforskare på Lunds universitet samt Johan Niléhn, projektledare, Region Skåne, guidar oss genom dagen i de viktiga ämnena synergonomi, flimmerfritt och anpassningsbar belysning.

Seminariet riktar sig till dig som beställer/projekterar inomhusbelysning både inom offentlig och privat sektor.

Läs mer: Riktlinjer för synergonomi – belysning och förhållanden på arbetsplatsen (2021 (pdf)

Observera att detta är ett seminarium på plats i Lund, och sänds inte digitalt. Plats/lokal uppdateras inom kort.

Vi bjuder på fika och lunch. Egen dator medtages till workshop efter lunch.

PROGRAM

09:30 – 10:00 Kaffe/te och nätverkande

10:00 – 10:30 Ljus och hälsa – med rätt belysning bidrar vi till bättre hälsa, ett ökat välmående och vi får mer gjort

10:30 – 11:15 Synergonomi – den hälsosamma arbetsplatsen. Vad ska man tänka på? Hillevi Hemphälä, universitetslektor, Lunds universitet

11:15 – 11:30     P A U S

11:30 – 12:00 Flimmerfritt – vad är flimmer? Vad ska man tänka på?
Johannes Lindén, ljusforskare, Lunds universitet

12:00 – 12:30 Anpassningsbar belysning – ljus med många kvaliteter.
Johan Niléhn, projektledare, Region Skåne

12:30 – 13:15       L U N C H

13:15 – 14:30  Workshop med underlag för kravspecifikationer/underlag för beställning av kvalitativ inomhusbelysning. Här får du hjälp av Hillevi Hemphälä, Johannes Lindén och Johan Niléhn att skriva din kravspecifikation. Egen dator medtages.

Show less

INSPIRATIONSTUR I SKÅNE

This event will be held in Swedish.

27
april
Time: 09.15–16.15
Read more

Innovation Skåne och Gate 21 bjuder in till en heldagstur fylld av inspiration och nätverkande. Inom ramen för förprojektet ”100 Mobility Living Labs” erbjuder vi potentiella partners och andra intresserade möjligheten att ta del av lärdomar och erfarenheter från etablerade testbäddar och innovativa miljöer i Skåne. Det gör vi genom att bjuda in till en inspirerande rundresa i Skåne – från Hyllie tar vi oss med buss till Malmö, Helsingborg och Lund för att besöka intressanta mobilitetsplatser. Under dagen kommer vi också att presentera möjligheten att vara med och driva en egen testmiljö eller living lab, i ett kommande Interreg ÖKS-projekt.

Vi står för program, förflyttning och förtäring under dagen.

Programmet är skräddarsytt för att passa som inspiration till potentiella partners till vårt kommande projekt, 100 Mobility Labs.

Maxantal 35 personer – först till kvarn-principen gäller.

Välkommen!

PRELIMINÄRT PROGRAM

9.15 Samling på Hyllie Station

9.30 Avfärd mot Helsingborg. Under bussfärden berättar Anna Thormann & Malin Larsson om det kommande projektet ”100 Green Mobility Living Labs” och möjligheterna att medverka som partner.

10.30 Besök 1: AHA II / Drottninghög
Susanne Duval Inning, Helsingborg Stad, guidar oss genom det Urban Living Lab som etableras i stadsdelen Drottninghög. Här satsas det stort på samarbete mellan forskning, utvecklare, urbana strateger och medborgare som samlas genom en rad aktiviteter för att samskapa idéer och koncept för den framtida mobiliteten i området.

12.00 Transport till Lund. Lunch intas på bussen.

13.00 Besök 2: EVolution Road i Lund

Projektledare Per Löfberg ger oss en kort dragning om framtidens laddningsmöjligheter, att bygga konsortium och hur det är att driva en testbädd med fokus på en helt ny teknisk lösning.

13.30 Besök 3: Xplorion, Brunnshög i Lund

Henriette Jareklew, LKF tar emot oss och visar Lunds kanske mest innovativa och hållbara boende, där fokus ligger på klimatsmarta lösningar och där ”sharing is caring” är mottot.

14.30 Transport till Hyllie

15.15 Besök 4: HubPark – framtidens mobilitetshubb

På vårt sista stopp träffar vi Thomas Strandberg från bolaget HubPark som utvecklar centrala vardagsnav där tjänster och produkter samlas för att underlätta, förenkla och göra vardagen mer effektiv för boende och anställda. Vi kikar närmare på deras projekt Solkvarteret i Hyllie.

16.15 Dagen avslutas på Hyllie Station

Förprojektet ‘100 Green Mobility Labs’ stöds av:

Show less
Hide finished events